Makaay neemt afscheid: "Het waren 17 fantastische jaren"

Roy Makaay nam zondagmiddag op geheel gepaste wijze afscheid als profvoetballer. De Feyenoorder nam drie doelpunten voor zijn rekening in het duel met sc Heerenveen (6-2).

Na een kleine tachtig minuten kreeg Makaay onder luid applaus een publiekswissel van trainer Mario Been. Daarmee kwam een einde aan zijn actieve carrière. De 35-jarige spits werd na afloop van het duel op de schouders rondgedragen in De Kuip.

"Je hebt je carrière fantastisch ingekleurd", zei algemeen directeur Erik Gudde. "Je hebt een prijzenkast waar iedere voetballer jaloers op is. En misschien is dit nog niet alles, want natuurlijk hopen we allemaal op een prachtige toegift donderdag in de bekerfinale tegen Ajax."

Makaay zelf dankte daarna de club en het Rotterdamse legioen. "Het waren 17 fantastische voetbaljaren. Ik ben er trots op dat ik die heb mogen afsluiten bij deze geweldige club."

De spits richtte daarna nog even het woord tot alle supporters. "We hebben jullie donderdag hard nodig om voor een wonder te zorgen en het seizoen met een hoogtepunt af te sluiten."