Sauber past F-duct aan

Het Formule 1-team Sauber neemt naar de Grand Prix van Spanje een aangepaste versie van de F-duct mee. De Zwitserse renstal heeft het systeem al enkele raceweekenden in gebruik, maar moet er in de wedstrijden zelf nog mee racen.

Volgens de nieuwe technische directeur James Key zal Sauber een aangepaste versie gaan introduceren om zo te proberen verder naar voren te komen op de Formule 1-grid. "We hebben voor Barcelona net als de andere teams enkele updates. We proberen met ons ontwerp van de F-duct nu een stap verder te gaan. Het is een techniek die gedurende het jaar bij steeds meer teams te zien zal zijn, maar ons team heeft vanuit de eerste wedstrijden dit jaar al wat ervaring."

"Daarnaast hebben we een aanvullend pakket op de auto zitten, waarbij we vooral zaken aan de voorzijde en aan de diffuser veranderen. Het zal een gedegen pakket zijn waarbij we hopelijk meer snelheid zullen vinden. Het hangt er echter wel vanaf hoe sterk de concurrentie zal zijn. Sommige zaken lossen de problemen op die het team op aerodynamisch gebied geconstateerd heeft. Het moet dus de bestuurbaarheid van de auto iets verbeteren."