RKC Waalwijk kan dit weekend degraderen

Degradatie kan voor RKC Waalwijk morgenavond al een feit zijn. Mocht de ploeg uit Waalwijk niet winnen van Vitesse, dan komt de formatie vanaf volgend seizoen weer in de Jupiler League uit. Het zou voor de Waalwijkers de tweede keer zijn, dat ze uit de hoogste voetbalcompetitie verdwijnen.

In de afgelopen 30 wedstrijden behaalde RKC Waalwijk slechts twaalf punten, waarmee de formatie van trainer Ruud Brood op een negatief Eredivisie-record lijkt af te stevenen. Van het eerdergenoemde aantal duels gingen er maar liefst 26 verloren.

In het seizoen 2000-2001 degradeerde RBC Roosendaal met 27 verloren duels. Het is dus niet ondenkbaar dat RKC Waalwijk dit aantal gaat overtreffen. Naast het treffen met Vitesse spelen de Waalwijkers in de komende weken ook nog tegen Heracles Almelo (13 april), ADO Den Haag (18 april) en VVV-Venlo (2 mei).

Bovendien verloren de manschappen van Brood de laatste twaalf wedstrijden. Het huidige Eredivisie-record staat nu nog op veertien achtereenvolgende verliespartijen en staat op naam van de Volewijckers, die dit negatieve record in het seizoen 1962/1963 behaaldden.