Boonen: "Scheldeprijs was hopelijk goed voor mij"

Tom Boonen mengde zich gisteren in de Scheldeprijs, een wielerkoers die precies valt tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix, niet in de strijd om de overwinning. In plaats daarvan bereidde de Belg zich voor op komende zondag. Wel kreeg hij te maken met een valpartij, maar de schade valt mee.

"Dit was een ideale koers voor Roubaix. Op die valpartij na was het de perfecte training," zei Boonen tegen Sporza. "Ik wou eerst afstappen, maar die laatste dertig kilometer wou ik afwerken. Ook om meer te weten over de gevolgen van de val. Die vallen mee, mijn been is wat geraakt en ik heb een beetje pijn."

"Het was goed weer en we hebben de hele dag hard gekoerst. Dat extra beetje wedstrijdritme is mooi meegenomen, ik stak me ook niet weg. Hopelijk heeft het me goed gedaan," zei Boonen die in de finale de sprint aantrok voor zijn ploeggenoot Wouter Weylandt. "Wouter heeft al veel voor me gedaan en dan is het leuk om eens iets terug te geven. Jammer genoeg zat hij al piepedood toen hij moest versnellen. Hij kon de klus niet afmaken."