Kuijt wil 'pechseizoen' succesvol afsluiten

Dirk Kuijt strijdt vanavond met Liverpool om een plaats bij de laatste vier in de Europa League. De Oranje-international hoopt met een overwinning op Benfica in eigen huis het teleurstellende seizoen alsnog glans te geven op weg naar een mooie prijs.

Kuijt moet met Liverpool op Anfield Road de 2-1 nederlaag in Lissabon zien om te buigen. "We hebben een goede kans om door te komen. Dit is onze grote mogelijkheid om een prijs te winnen dit seizoen", zegt Kuijt op de website van de UEFA. De Nederlander heeft vertrouwen in het behalen van de halve finale.

"We moeten die wedstrijd gewoon ingaan en proberen te winnen. Maar in Europa denk je natuurlijk altijd aan de uit-goals en hoeveel je er dan moet maken. We hebben er vertrouwen in dat, als we goed spelen, we ze kunnen verslaan. We weten dat Benfica een goed team is, maar dat zijn wij ook."

Kuijt ziet de Europa League als een pleister op de wonden van een teleurstellend seizoen van Liverpool. "We hebben wat pech gehad, veel blessures ook. Soms speelden we gewoon niet goed. Maar als we de Europa League en de laatste vijf competitiewedstrijden winnen, dan hebben we een succesvol slot van het seizoen", besluit Kuijt, die de geschorste Ryan Babel naast zich moet missen.