Thaise demonstranten bestormen parlement

Antiregeringsdemonstranten hebben woensdag in de Thaise hoofdstad Bangkok het parlementsgebouw bestormd, nadat parlementariërs hun zitting hadden afgebroken. Sommige parlementariërs klommen over muren om te ontsnappen, anderen werden gered met een helikopter. Dat meldde het Thaise tv-station Thai PBS.

De demonstranten zouden zich langs de oproerpolitie naar binnen hebben gewerkt. Een aantal demonstranten wist de tweede verdieping van het gebouw te bereiken. Hoeveel demonstranten er precies in het gebouw zitten is niet bekend.

De CAPO, de Thaise veiligheidsdienst, zei woensdag in een verklaring dat een helikopter met daarin 'vijf soldaten met M16-geweren is geland op het heliplatform van het parlement en ministers en parlementariërs die gevangen zaten hebben opgepikt'. Volgens tv-station INN was de vicepremier Suthep Thaugsuban onder diegenen die gered werden.

De demonstranten hebben het parlementsgebouw omsingeld. Zij eisen dat de Thaise premier Abhisit Vejjajiva het parlement ontbindt en nieuwe verkiezingen uitschrijft. Zij protesteren al sinds 12 maart in Bangkok.

Thaise demonstranten bestormen parlement
Thaise demonstranten bestormen parlement (Foto: Novum)