Vrouwelijke sportcommentator met dood bedreigd

De Amerikaanse vrouwelijke sportcommentator Erin Andrews krijgt extra bewaking sinds zij met de dood wordt bedreigd. De 31-jarige presentatrice, die momenteel meedoet aan de Amerikaanse 'Dancing With The Stars', heeft het de laatste tijd niet makkelijk gehad.

Vorig jaar werd Andrews stiekem gefilmd terwijl zij in een hotelkamer naakt voor de spiegel haar haar stond te borstelen. Het filmpje, dat door een speciaal gemaakt kijkgaatje werd gefilmd, verscheen op internet. De stalker die de beelden had opgenomen en verspreidde werd opgepakt en tot tweeënhalf jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Sinds vorig jaar heeft de verslaggeefster minstens een dozijn vervelende mails van dezelfde persoon ontvangen. Eerst waren deze nog seksueel getint, maar de laatste mails waren uitdrukkelijk gewelddadig en bevatten doodsbedreigingen. Zelfs de locatie en de methode van de geplande moord zouden zijn beschreven in de dreigmails.

Volgens de advocaat van Andrews is de FBI op de hoogte van de bedreigingen en is de identiteit van de bedreiger bekend bij de politie. De presentatrice en haar familie hebben bewaking ingehuurd en ook de bewaking bij de opnames van het programma 'Dancing With The Stars' is opgeschroefd. Andrews is vooralsnog gewoon van plan mee te blijven doen aan het dansprogramma. "Ze is niet het type dat snel geïntimideerd is", zegt haar advocaat.

Erin Andrews met dood bedreigd (foto: Novum)