Stefan GP beëindigt samenwerking met Toyota

We meldden het afgelopen vrijdag al, maar vandaag kwam pas de officiële bevestiging dat Stefan GP en Toyota Motorsport hun samenwerking beëindigd hebben. Dit betekent dat de Servische renstal zonder auto's zit in 2010 en dat er later dit jaar een nieuwe poging wordt ondernomen om in 2011 op de grid te gaan staan.

"Voor 2010 is het niet meer haalbaar," zei teameigenaar van Stefan GP Zoran Stefanovic tegen Autosport. "We hebben andere plannen in gedachten, dus we zien het wel. We zijn Toyota, dat een fantastisch bedrijf is en goed werk verricht, erg dankbaar. Ze organiseren nu de boel anders in en richten zich meer op de winst in TMG in Keulen." Een samenwerking met Toyota in 2011 sluit Stefanovic nog niet uit. "We gaan er op dit moment niet over praten."

Het team wil de Formule 1-grid halen en bekijkt daarvoor alle opties. "We werken nog steeds aan een oplossing die haalbaar is voor ons. Op dit moment is er niets mogelijk om voor elkaar te krijgen. We bekijken momenteel daarom al onze opties voor de toekomst," zei Stefanovic die autosportbond FIA waarschijnlijk voor de rechter wil slepen. "Onze intentie is te beginnen bij de FIA en het proces, maar we moeten de beslissing afwachten. Het is niet even ja zeggen, we moeten kijken op welke manier we het gaan doen."