Uitslagen Spanje speelronde 27

Wederom hebben de twee koplopers in Spanje geen fout gemaakt, en zijn ze ten opzichte van elkaar zelfs niets opgeschoten in de 27e speelronde. Beide clubs wonnen hun duel met een marge van twee, waardoor de Madrilenen nog altijd de lijst aanvoeren.

Real Madrid kreeg zaterdagavond Real Sporting de Gijón op bezoek, de club waar het vorig seizoen nog met 7-1 van won. Zo gemakkelijk zou het in 2010 niet gaan. In de eerste helft in het Santiago Bernabéu was het van beide partijen inspiratieloos. Alleen Gonzalo Higuaín kwam een keer dichtbij. Na rust kwam Sporting plots op voorsprong. Diego Camacho speelde David Barral in, die vanuit een moeilijke hoek raak schoot. Direct waren de Madrilenen wakker geschud. Een vrije trap van Cristiano Ronaldo werd niet goed gekeerd door de doelman, waarop Rafael van der Vaart in de rebound doeltreffend was. Vier minuten na de openingstreffer was het alweer 2-1. Xabi Alonso stond bij de tweede paal vrij om raak te koppen nadat Ronaldo de bal miste. Higuaín mocht vervolgens nog zijn twintigste goal aan laten tekenen, waardoor het uiteindelijk toch nog een makkelijk avondje werd.

Barcelona kon een dag later weer op gelijke hoogte komen als het zou winnen bij Real Zaragoza. Barça, dat aantrad zonder de geblesseerde Xavi en Andrés Iniesta, kwam al snel op voorsprong toen Pedro de bal panklaar op Lionel Messi's hoofd gaf: 0-1. Na rust kreeg de thuisclub zowaar kansjes om op gelijke hoogte te komen. Op het moment dat Zaragoza dacht dat ze weer in de wedstrijd konden komen toverde Messi weer een kunstje uit de hoge hoed. Achtereenvolgens omspeelde hij Ander, Contini en Jarosik alsof ze er niet stonden en verschalkte vervolgens doelman Roberto voor de 0-2. Tien minuten voor tijd scoorde hij al weer. De ingevallen Iniesta speelde hem aan, en de Argentijn schoot binnen. Desondanks werd het nog even billenknijpen voor Barça. Twee snelle goals van Adrián Colunga bracht Zaragoza terug in de wedstrijd. Messi verdiende een penalty, die werd binnengeschoten door de matig spelende Zlatan Ibrahimovic, waardoor de drie punten alsnog binnen waren.

Valencia liep uit op de concurrentie door te winnen bij Almería. Door veel blessures en schorsingen had coach Unai Emery slechts drie verdedigers tot zijn beschikking. In de tweede helft kon de wel fitte aanval de punten binnenhalen. Allereerst schoot Juan Mata raak, alvorens David Silva de wedstrijd besliste. Sevilla verloor bij Espanyol door twee treffers van Pablo Daniel Osvaldo. Hierdoor is de ploeg afgezakt naar de vijfde plaats, aangezien Mallorca wel won. De revelatie van het seizoen won thuis weer eens; ditmaal was Atlético de Madrid het slachtoffer. Víctors openingstreffer werd al snel ongedaan gemaakt door Diego Forlán, maar nog sneller werd door Aritz Aduriz. Na rust breidde Mallorca de voorsprong uit tegen tien Madrilenen: Perea maakte een eigen goal, Felipe Mattioni mocht er 4-1 van maken.