Uitslag Hamburger SV - Schalke 04

Hamburger SV heeft Schalke 04 afgehouden van de koppositie in de Duitse Bundesliga. De club uit Gelsenkirchen leek op winst af te steven met een sterke vijf minuten, maar HSV toonde veerkracht: 2-2.

Schalke had bij winst Bayern München kunnen aflossen als lijstaanvoerder van de Bundesliga. Bayern verloor eerder dit weekeinde met 2-1 van Eintracht Frankfurt, maar Schalke blijft door de puntendeling één punt verwijderd van de ploeg van Louis van Gaal.

HSV nam het heft vanaf het beginsignaal in handen en kwam via Ruud van Nistelrooy, die wederom in de basis startte, op voorsprong. De Nederlandse spits profiteerde van een blunder van Manuel Neuer, die een voorzet van Piotr Trochowski niet goed pareerde.

Schalke herstelde zich na een uur spelen echter knap. Kevin Kuranyi zette zijn ploeg weer op gelijke hoogte, waarna Ivan Rakitic een makkelijk gegeven penalty tegen de touwen werkte: 1-2. Beide ploegen kregen nadien uitstekende kansen en HSV toonde zich het meest slagvaardig. Manuel Pitroipa zorgde voor de 2-2, het betekende tevens de eindstand.