Mouris winnaar Ronde van het Groene Hart

De vierde editie van de Ronde van het Groene Hart is gewonnen door Jens Mouris. De renner van Vacansoleil sprong twaalf kilometer voor het einde weg uit een kopgroep en bleef weg tot aan de finish. Nico Eeckhout werd tweede, voor Sep Vanmarcke.

Al vroeg in de wedstrijd ontstond ere en kopgroep van 33 man met daarin bijna alle grote favorieten. Van de 33 bleven er vijftien over die uiteindelijk ook om de zege zouden gaan strijden. Bij die groep ontbrak favoriet Bobbie Traksel (Vacansoleil) die eerder de semi-klassieker Kuurne - Brussel - Kuurne op zijn naam zette.

Bij de groep zaten wel Kenny van Hummel (Skil), Graeme Brown (Rabobank), Jens Mouris (Vacansoleil) en oudgediende Servais Knaven. Het peloton kwam onder aanvoering van de Vacansoleil ploeg dichterbij, maar lieten het lopen toen Mouris demarreerde uit de kopgroep.

Doordat zijn ploeggenoot Lieuwe Westra de achtervolging goed verstoorde wist Mouris een voorsprong van twintig seconden uit te bouwen. Nico Eeckhout en Brown deden nog een ultieme poging Mouris te achterhalen maar ze kwamen te laat. Mouris wist de koers te winnen, voor Eeckhout en Sep Vanmarcke.