Uitslag Manchester United - Liverpool

Manchester United heeft in de strijd om de Engelse landstitel geen averij opgelopen. Liverpool, dat geen kans meer maakt op het kampioenschap, werd vanmiddag met 2-1 aan de kant geschoven.

Op Old Trafford waren het The Reds die al vroeg op voorsprong kwamen. Dirk Kuyt legde met een voorzet de bal panklaar op het hoofd van Fernando Torres, wiens kopbal achter United-goalie Edwin van der Sar belandde. Het duurde echter niet lang totdat United de score weer in balans bracht.

Wayne Rooney miste een penalty na een overtreding van Javier Mascherano op Antonio Valencia, maar was in de rebound kwiek genoeg om alsnog Pepe Reina te verschalken: 1-1. Torres en Rooney werden in het vervolg goed geneutraliseerd, waardoor beide teams nauwelijks in de buurt kwamen van het vijandelijke doel.

Ji-Sung Park was echter wel scherp. De Zuid-Koreaan, die eerder in het duel een gouden kans had gemist, was na een uur spelen wel trefzeker. Valencia brak weer eens door op de rechterflank en leverde een puike voorzet af. Park bracht met een snoekduik de 2-1 op het scorebord en zorgde zodoende tevens voor de driepunter van United.

Manchester United neemt door de driepunter de koppositie weer over van Arsenal, dat gisteren met 2-0 van West Ham United won. De andere concurrent Chelsea komt later op de dag nog in actie. Liverpool leed intussen een treedje lager kostbaar puntenverlies in de strijd om plaats vier in de Premier League.