McClaren: "Nog niets beslist"

Coach Steve McClaren van FC Twente sprak na de 1-1 bij PSV van een terechte uitslag. "Ik denk dat beide partijen hiermee kunnen leven. Alleen hebben wij meer aan dit gelijkspel dan PSV."

FC Twente behoudt vijf punten voorsprong op de club uit Eindhoven. "Dat is een mooie marge", vindt de Engelsman. "Toch is er nog niets beslist. Wij leven gewoon van wedstrijd tot wedstrijd. Aan de titel denken we nog niet. Voor dromen is het nog veel te vroeg. Er is nog een lange weg te gaan."

McClaren stelde dat zijn elftal het lange tijd moeilijk had. "Het eerste uur was PSV beter. Pas na de tegentreffer begonnen wij goed te voetballen. Eens te meer bleek dat wij spelers hebben die uit het 'niets' kunnen toeslaan. Door Bryan Ruiz en Blaise N'Kufo waren we ineens terug in de wedstrijd. Vervolgens hadden we nog kunnen winnen ook." Hij prees de mentale weerbaarheid van zijn spelers. "Niet zo gek lang geleden kwamen we ook bij Ajax op achterstand en waren we niet in staat dat recht te trekken. Nu bleven we wel overeind. Dat betekent dat we weer een stap in de goede richting hebben gemaakt."