Uitslagen Spanje speelronde 24

FC Barcelona en Real Madrid hebben een nog groter gat geslagen met de rest. De titelstrijd tussen de twee blijft onverminderd spannend, evenals het gevecht om de Europese posities.

Real Madrid speelde voor het eerst sinds een lange tijd weer eens op Tenerife. Veel moeite had de nummer twee van de competitie niet met de laagvlieger. Na een goede actie van Marcelo werd Gonzalo Higuaín bereikt, en de Argentijn schoot na een half uur de 1-0 binnen. Vlak voor rust was hij opnieuw trefzeker op aangeven van zijn landgenoot Ezequiel Garay. In de eerste minuut na rust kwam Tenerife terug nadat Ayoze een bal uit de handen van doelman Iker Casillas kopte. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed, maar twee minuten later was de marge via Kaká alweer hersteld. Cristiano Ronaldo, op jacht naar de topscorerstitel, mocht tien minuten voor tijd nog een strafschop binnenwerken en Raúl besloot de eindstand op 1-5 op aangeven van de ingevallen Rafael van der Vaart.

In het eigen Camp Nou ontving koploper FC Barcelona het in goede vorm stekende Málaga CF. Dat het vorig seizoen 6-0 was geworden zou in de rust van het duel niet blijken. Een doelpuntloze ruststand gaf de verhoudingen op het veld echter niet goed weer, want Barcelona was dominant en eigenlijk de enige aanvallende ploeg. Maar het ontbrak Zlatan Ibrahimovic en Lionel Messi aan de precisie. Pedro bleek op driekwart van het duel dan eindelijk wel de ultieme mogelijkheid te hebben gevonden, en rondde dan ook feilloos af. De bezoekers kregen vervolgens plots toch een kans en via invaller Valdo kwam Málaga zelfs zomaar langszij. Lang hoefden de bezoekers in Barcelona echter niet te treuren, want clubtopscorer Messi herstelde de voorsprong al weer snel. Door de zege blijft Barça aan de leiding van La Liga, met twee punten voorsprong.

In de strijd om de Champions Leagueplaatsen lijkt geen enkele club afstand te willen nemen. Dit weekend ging Valencia onderuit bij Atlético de Madrid. Het kwam nog wel voor via David Silva, maar nadat arbiter Pérez Burrull op aanraden van de vierde official een rode kaart gaf aan Carlos Marchena en Atlético een penalty gaf draaide het spelbeeld. Diego Forlán maakte vanaf de stip gelijk, Agüero scoorde de 2-1 en de Uruguayaan zorgde zelf voor de late beslissing. Nadat ook Miguel nog rood kreeg wist Jurado zelfs nog een vierde Madrileense treffer te maken. Sevilla liep echter maar één puntje in doordat het thuis niet verder kwam dan 0-0 tegen Athletic Club de Bilbao. Deportivo de La Coruña gaf de vijfde plaats uit handen toen het verloor bij Villarreal en Mallorca op hetzelfde moment zegevierde in Valladolid.