Canada wint olympisch medailleklassement

Canada heeft de Olympische Spelen in eigen land extra kleur gegeven door het medailleklassement te winnen. Het gastland veroverde gisteren drie gouden medailles en is met een totaal van dertien olympische titels niet meer in te halen door de concurrentie.

Op de slotdag van de Winterspelen staan alleen nog de 50 kilometer langlaufen en de ijshockeyfinale op het programma. Canada strijdt op het ijs om het goud met de Verenigde Staten. De sporters uit het gastland veroverden tot nu toe in totaal 25 medailles (zeven keer zilver, vijf keer brons). Duitsland staat tweede op de medaillespiegel met tien keer goud, twaalf keer zilver en zeven keer brons. De Amerikaanse equipe neemt de derde plaats in omdat het één gouden medaille minder heeft veroverd dan Duitsland.

De Verenigde Staten hebben wel de meeste medailles opgehaald in Vancouver. Na de vijftiende dag van het evenement staat de teller op 36, evenveel als het record van Duitsland uit 2002 (Salt Lake City). De Amerikanen komen vandaag sowieso op 37 medailles vanwege de plek in de ijshockeyfinale.