Gaswolk ontsnapt bij DSM in Waalwijk

Bij DSM Neoresins in Waalwijk is vanochtend een gaswolk ontsnapt. Dat meldt de politie. Er is een vermoeden om wat voor stof het gaat, maar de politie wil daar geen uitspraken over doen totdat er zekerheid is. Voor zover bekend zijn geen gewonden gevallen.

Het lijkt erop dat de stof ongevaarlijk is, omdat buiten het bedrijfsterrein geen maatregelen worden genomen. De bedrijfsbrandweer probeert de wolk ingedamd te houden door een muur van water op te werpen. De ontsnapping van de wolk volgde na een incident bij het verfbedrijf aan de Sluisweg rond 10.30 uur. Een woordvoerder van DSM ontkent dat er brand is uitgebroken. Wel werd het gebouw vanwege het incident uit voorzorg ontruimd. Rond 11.30 uur zou stoom zijn ontsnapt via een ventilator.

De brandweer heeft volgens DSM besloten dat voorlopig geen verdere maatregelen nodig zijn. De A59, die ten zuiden van het gebouw ligt, wordt voorlopig niet afgezet, meldt de ANWB via Twitter.

De gemeente heeft nog geen maatregelen genomen. "Dat doen we pas als blijkt dat de gaswolk gevaarlijke stoffen bevat", zegt een woordvoerder. "We ruiken hier in ieder geval nog niets." Het gemeentehuis ligt ten zuiden van de A59, hemelsbreed niet ver van DSM.

Omdat het alarm bij DSM is afgegaan, hebben verschillende mensen al contact opgenomen met het gemeentehuis. De gemeente raadt mensen aan uit voorzorg ramen en deuren te sluiten