Coupe de France verliest bekerhouder

Guingamp is vandaag onttroond als bekerhouder van Frankrijk. De tweededivisionist verloor met 1-0 van Boulogne-sur-Mer dankzij een treffer van Alexander Cuvillier. Boulogne kon de winst in het bekertoernooi goed gebruiken, aangezien de ploeg in de Franse competitie in degradatiegevaar verkeert.

Door dit resultaat bekert Boulogne door naar de kwartfinales. Dit wist de ploeg in 2005 voor het laatst te realiseren. Toen kwam de ploeg nog uit in de vierde divisie.

Vierdedivisionist Quevilly zorgde in de achtste finales voor een daverende stunt door Stade Rennes met 1-0 uit te schakelen. Buteur was de gevierde man aan de kant van Quevilly. Zijn treffer was uiteindelijk genoeg om de middenmoter in de Franse Ligue 1 uit het toernooi te spelen.

FC Sochaux blameerde zich niet tegen vijfdeklasser Beauvais. De ploeg won simpel met 1-4. Ook Paris Saint Germain bereikte de laatste acht. De ploeg had moeite met vierdedivisionist Vesoul, maar won met 0-1. Oud-Barcelona-speler Ludovic Giuly scoorde de enige treffer van het duel.