Ribéry: "Bayern in staat om Champions League te winnen"

Franck Ribéry is er van overtuigd dat zijn ploeg dit jaar mee kan doen om de eindzege in de Champions League. Hij vertelde erg tevreden te zijn met de spelersgroep, maar liet daarnaast ook weten dat de concurrentiestrijd hevig is.

Ribéry vertelde in een gesprek met Club Liza, het programma van oud-Bayern-speler Bixente Lizarazu over zijn ploeg: "In het voetbal kan alles. Wij zijn zeker in staat om de Champions League te winnen."

Hij liet wel weten dat het winnen van de Champions League een erg lastig karwei zal worden: "Er zijn een aantal betere ploegen. Bayern is één van de grootste clubs ter wereld, maar we doen nog wel onder voor een aantal clubs. Daarmee zullen we de strijd aan moeten gaan."

Der Rekordmeister zal het 17 februari in de achtste finales van de Champions League opnemen tegen Fiorentina. De ploeg van Louis van Gaal wist zich als nummer twee van groep A te plaatsen. Girondins Bodreaux werd groepswinnaar en Juventus, tegenstander van Ajax in de Europa League, en Maccabi Haifa moesten afscheid nemen van het kampioensbal.