'Twee of drie groepen geïnteresseerd in Portsmouth'

Portsmouth is benaderd door "twee of drie" groepen die geïnteresseerd zijn om Portsmouth over te nemen volgens directeur Mark Jacob. Balram Chainrai, een zakenman uit Hong Kong, is sinds vorige week eigenaar van Pompey en heeft wel oren naar een verkoop.

Jacob, die door de vorige eigenaar van de club, Ali Al-Faraj, werd aangesteld, zei tegen BBC 5 Live's Sportweek dat de mogelijk nieuwe eigenaren een van de afgelopen dagen Chainrai en het bestuur hebben benaderd over een mogelijke overname. Volgens Jacob bevinden de gesprekken zich nog in een beginstadium.

"Er is nog niets definitief, maar op dit moment zijn wij er vrij zeker van dat een persoon of een groep binnenkort Portsmouth uit de schulden helpt en ons de kans geeft om weer te groeien als club. Dit zal ook betekenen dat meneer Chainrai niet meer over het lot van de club hoeft te beslissen."

Sinds vorige week heeft Chainrai 90% van de club in handen nadat de vorige eigenaar een lening aan een bedrijf van Chainrai niet terug kon betalen. "Technisch gezien is Chainrai de nieuwe eigenaar van de club. Hij heeft de leiding overgenomen als een soort curator. Hij stabiliseert nu de club en gaat nu over nieuwe investeringen en eventuele nieuwe eigenaren." Jacob wilde niet vertellen wie deze zogenaamde nieuwe eigenaren zijn, maar wilde wel kwijt dat ze uit verschillende delen van de wereld afkomstig zijn en dat sommigen van dichterbij komen.

Aanstaande woensdag krijgt Portsmouth een bevel tot liquidatie omdat de club nog 7,5 miljoen pond moeten betalen aan de belasting. Portsmouth is hiertegen in beroep gegaan en Jacob, die van huis uit advocaat is, probeerde de fans gerust te stellen door te zeggen dat een faillissement van Portsmouth niet aan de orde is.

Sportief gezien gaat het ook niet voor de wind met Pompey. De club staat op een laatste plaats in de Premier League en gisteren werd er met 5-0 van Manchester United verloren.