TV-gelden Portsmouth verdeeld over schuldeisers

Portsmouth zit diep in de problemen. De financiële status van de club is zorgwekkend en als er eindelijk licht aan het einde van de lange, donkere tunnel lijkt te zijn, komt het wederom voor een onaangename verrassing te staan. Ditmaal kreeg de club acht miljoen euro aan TV-gelden niet uitgekeerd.

De Premier League heeft bevestigd dat het geld is verdeeld over de schuldeisers van de club, die maar geen uitweg lijkt te kunnen vinden. De organisator van de gelijknamige competitie heeft echter nog geen passende straf kunnen vinden voor de noodlijdende club.

Portsmouth kon de betreffende organisatie niet overtuigen dat het genoeg geld in kas had om de schuldeisers, die twaalf miljoen euro eisen van de club, uit te betalen. "Het bestuur van de Premier League is zich aan het beraden over de situatie bij Portsmouth en welke straf moet worden gegeven. Besloten is om de TV-gelden niet uit te keren en deze te verdelen over schuldeisers, waaronder twee clubs uit het buitenland", klonk het statement van de Premier League.