Cryptic verkoopt speelbare rassen Star Trek: Online

Honderden fans van Star Trek: Online zijn pisnijdig op de developer van de game. Al voor de game namelijk in de Europese winkels ligt is er al DLC voor verschenen, namelijk twee speelbare rassen. Opvallend is dat een van de speelbare rasen, de Federation Klingon, in de beta uit het spel waren gehaald onder de smoes dat er sprake zou zijn van grafische problemen.

De twee rassen, de Federation Ferengi en de Federation Klingon, zijn meer dan slechts skins voor de speler, ze komen met enkele unieke eigenschappen en kunnen in-game bij Cryptic gekocht worden. Kosten zijn 240 Cryptic points voor de Klingons (omgerekend ongeveer € 2,50) en 80 Cryptic points voor de Ferengi (omgerekend ongeveer € 0,80). Spelers uiten hun frustraties vooral op het forum van het spel, veel gamers hebben speciale edities van de game gekocht maar kunnen dan alsnog gaan betalen voor content die al bij de lancering van het spel aanwezig is.

Andere spelers vinden het niet heel erg dat er betaalde rassen in het spel zitten, maar vinden voornamelijk het feit dat vrouwelijke Ferengi aangekleed zijn belachelijk. Volgens Star Trek canon is het voor vrouwelijke Ferengi verboden om ook maar iets te doen zonder toestemming van het mannelijke opperhoofd, het feit dus dat alle vrouwelijke Ferengi in Star Trek: Online kleding aanhebben zou dus een schande zijn.

Ferengi