Friesland Aris stunt

Gisteren werden er drie wedstrijden gespeeld in de hoogste Nederlandse basketbal competitie.

Matrixx Magixx ontving thuis in Nijmegen de ploeg De Friesland Aris uit Leeuwarden. De wedstrijd tussen het vijfde geplaatste Nijmegen en het op de zesde plek staande Leeuwarden ging de eerste helft gelijk op, de ruststand was 44-41. Het derde kwart speelde Leeuwarden echter een stuk beter, dit kwart werd door hen gewonnen met 17-27. De Nijmegenaren konden in het vierde kwart nog inhalen tot 93-93, in de verlenging wist Leeuwarden echter de winst te behalen, met als eindstand 100-101. Thomas (Nijmegen) en Monroe (Leeuwarden) wisten allebei een double-double te behalen, Thomas deed dit met 21 punten en 10 assists, Monroe had 21 punten en 10 rebounds.

Topscores Nijmegen: Humphrey 22, Thomas 21, Flowers 12.
Topscores Leeuwarden: Blackwood 25, Monroe 21, Moore 17, Miller 17.

In Zwolle speelde Landstede tegen ABC Amsterdam. In de eerste helft stond de thuisploeg nog voor en werd er gerust met 38-32. Amsterdam heeft echter toch de winst mee naar huis kunnen nemen, de eindstand was 66-75. Dit kwam door goed teamspel, vijf spelers eindigden in de dubbele cijfers (10 punten of meer). Bij Zwolle had Williams een double-double (14 punten en 10 rebounds).

Topscores Zwolle: Hendley 15, Williams 14, Jobse 13.
Topscores Amsterdam: Voorn 15, Calhoun 14, Sanders 12, Mason 12, de Randamie 10.

Gasterra Flames ontving in Groningen Upstairs Weert. Voor de koploper zou de wedstrijd tegen het op de achtste plek staande Weert erg eenvoudig blijken. Weert werd weggeveegd met 113-76. Slechts één keer eerder werd er dit seizoen zo'n hoge score behaald, dat was op de openingsdag tegen Landstede. Haryasz van Groningen behaalde een double-double met 15 punten en 11 rebounds.

Topscores Groningen: Blue 19, Ross 17, Dourisseau 19
Topscores Weert: Rice 18, Palmer 17, Porter 12