Hingis: "Tweede comeback mogelijk"

Martina Hingis sluit een hernieuwde terugkeer in het tenniscircuit niet uit. De Zwitserse zei in de Berliner Kurier dat het tennis haar nog veel plezier geeft en dat ze van plan is om meer demonstratiewedstrijden te gaan spelen. Hierdoor lijkt een terugkeer op het hoogste niveau dichterbij gekomen, want zowel Kim Clijsters als Justine Henin bewandelden dezelfde weg.

"Tennissen geeft me zoveel plezier. Ik doe nu veel aan paardrijden, maar tennis komt altijd op de eerste plaats," zei de 29-jarige Hingis. Het zou niet de eerste rentree zijn voor Hingis in het tenniscircuit, want in januari 2006 keerde ze al eens terug op het hoogste niveau. Veel succes leverde die comeback niet op en na Wimbledon in 2007 nam ze na een positieve test op cocaïne afscheid van het tennis. Vorig jaar wilde Hingis niet terugkeren op de tennisbanen, maar vandaag speelde ze een demonstratiewedstrijd tegen Lindsay Davenport. "Ik ben van plan om meer exhibitiewedstrijden af te werken. Blijft het daarbij? Dat weet ik nog niet."

Mocht de Zwitserse terugkeren op het hoogste niveau, dan komt ze speelsters tegen die volgens haar vrijwel allemaal hetzelfde spel vertonen. "Het huidige tennis is zo eentonig, iedereen hanteert dezelfde speelstijl. Gelukkig is er nu weer wat leven in de brouwerij met de terugkeer van Justine Henin en Kim Clijsters. Zij variëren meer in hun slagen."