Licentiecommissie beslist over lot Haarlem

De licentiecommissie van de KNVB wacht het oordeel van de rechtbank over HFC Haarlem af voordat ze zelf in actie gaat komen. De Noord-Hollandse club maakte vandaag bekend surseance van betaling aan te vragen om zo te proberen uit de schulden te komen. Mocht dit toegewezen worden dan kan de licentiecommissie actie ondernemen.

"Volgens het licentiereglement kan surseance van betaling reden zijn om de licentie in te trekken. Mocht de licentiecommissie beslissen het proces tot het intrekken van de licentie te starten, dan moet eerst advies worden gevraagd aan het bestuur betaald voetbal van de KNVB en de Centrale Spelersraad (CSR)," zei de voetbalbond in een reactie op de ontstane situatie rond Haarlem.

De CSR heeft twee weken de tijd om een niet bindend advies te geven. Mocht de licentiecommissie dit naast zich neer willen leggen in een procedure dan moeten twee weken bedenktijd in acht worden genomen. Zo ver is het nog niet voor de nummer laatst van de Jupiler League, omdat er middels allerlei acties geprobeerd wordt om de schuldenlast in te dammen.