Schumacher bezoekt fabriek Mercedes

Michael Schumacher heeft een tweedaags bezoek gebracht aan de fabriek van Mercedes Grand Prix in Brackley. De Duitser is zeer te spreken over de vorderingen.

"Ik ben positief verrast", aldus Schumacher. De zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 maakte in december bekend dat hij voor Mercedes Grand Prix zou gaan racen in 2010. Daar komt hij naast Nico Rosberg te zitten. Het is een rentree na ruim drie jaar niet in een Formule 1-wagen gezeten te hebben.

Op zijn website schrijft Der Meister: "Ik heb de twee dagen dat ik op de fabriek in Brackley was benut om de ingenieurs beter te leren kennen en ik heb me zeer positief verbaasd over de hoge mate van motivatie." Hij vervolgt: "Dit team is vorig jaar als Brawn GP kampioen geworden, maar er is sindsdien zo te zien weinig veranderd. Sterker nog, het lijkt er op dat de honger naar meer succes alleen maar groter is geworden."

In zijn tijd bij Ferrari stond Schumacher erom bekend dat hij een pietje-precies was, waarbij ieder detail moest kloppen. Dat is nog altijd zo, als je deze uitspraak leest: "Ik vind het belangrijk om overal van op de hoogte te zijn en het was interessant om met de ingenieurs van gedachten te wisselen over de manier van werken."

Schumacher was tevens bij de Mercedes-fabriek in Brixworth op bezoek. "Ook daar was ik onder de indruk van het hoge niveau. Dat doet mij goed. Wat ik ook fijn vond, was dat ik veel mensen Duits hoorde praten. Dat heb ik in de Formule 1 niet vaak meegemaakt, maar ik vond het best aangenaam."