Villeneuve gebrand op F1-stoeltje

Jacques Villeneuve zet alles op alles om in 2010 terug te keren in de Formule 1. De Canadees liet in een interview met het Canadese auto123.com doorschemeren dat hij met een of meer renstallen in gesprek is, maar welke dat zijn wilde de 38-jarige coureur niet zeggen.

"Jock Clear (de voormalige race-engineer van Villeneuve in de F1, red.) vertelde mij dat ik het geweldig zou vinden om in de huidige Formule 1-auto’s te rijden. Veel elektronische snufjes zijn van de auto’s verdwenen en dat motiveert mij om terug te keren. Ik werk er echt ontzettend hard aan om dat doel te bereiken," zei Villeneuve.

"Veel mensen lieten zich meeslepen door het Lotus-verhaal. Maar ik wilde gewoon een bezoek brengen aan Gino (Rosato, red.), een goede vriend van mij. Hij werkt nu voor Lotus, voor de afdeling productieauto’s," zei de wereldkampioen van 1997 die in Abu Dhabi wel degelijk in gesprek was met technisch directeur van Lotus F1 Mike Gascoyne. De Canadees wilde niet zeggen met welke renstal hij nu in onderhandeling is. "Daar kan ik op dit moment geen mededelingen over doen."