Curatoren in gesprek met potentiële kopers AZ

Toon Gerbrands, directeur algemene zaken van AZ, zei woensdag nog dat er zich nog geen potentiële kopers hebben gemeld voor de aandelen van de Alkmaarse club.

"Die zijn er wel", spreekt Charles Huijskens, woordvoerder van de curatoren, Gerbrands tegen. "De curatoren zijn met hen in gesprek", vertelt Huijskens aan het Noordhollands Dagblad. "Uit die gesprekken moet blijken hoe serieus die partijen zijn en onder welke voorwaarden ze de aandelen zouden willen kopen."

De aandelen van AZ waren eigendom van Dirk Scheringa, wiens DSB-imperium eerder dit seizoen instortte. De curatoren proberen nu een nieuwe koper te vinden voor de aandelen, waarbij de opbrengst zal worden gebruikt om de schuldeisers van DSB schadeloos te stellen.Bij AZ hoopt men dat de aandelen terugvallen naar de club, daar er een grote groep ondernemers zou klaarstaan om de club te helpen. De curatoren onderzoeken op hun beurt nog de mogelijkheid de aandelen aan een ander te verkopen.

De schuld van dertien miljoen euro die AZ nog bij DSB had wordt in ieder geval niet kwijtgescholden. Huijskens: "De curatoren treden op uit naam van de schuldeisers, dus ze moeten geld ophalen. Ze kunnen niet zomaar zeggen 'laten we die 13 miljoen maar vergeten'."

AZ wil eind volgende week duidelijkheid hebben over de kwestie en stelde woensdag een ultimatum. Het zet de curatoren niet onder druk. "Iedereen begrijpt dat haast geboden is, dat snappen de curatoren ook, want deze onduidelijkheid is niet goed voor een voetbalclub. Maar voor de curatoren gaat het niet alleen om snelheid, maar ook om zorgvuldigheid. Reken maar dat er hard gewerkt wordt aan een oplossing", aldus Huijskens.

az
Submitter:  Bron: Goal.com