Domenicali: "Punten voor pole en snelste ronde"

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali zegt dat het pas ingevoerde puntensysteem in de Formule 1 nog voor de start van het nieuwe seizoen al weer op de schop gaat. De Italiaan meldt dat er zowel voor de poleposition als de snelste ronde in de race punten toegekend gaan worden.

In januari zal de Sporting Working Group wederom bijeenkomen en de nieuwe regels goedkeuren. "Het scoresysteem wordt waarschijnlijk aangepast. Er ligt een voorstel om de poleposition en de snelste ronde punten toe te kennen, zei Domenicali tegen La Stampa. De Italiaan zei verder dat het herstel van Felipe Massa goed verloopt en dat hij weer geslaagd is voor een medische test. "Eind januari ondergaat hij nog een test van de doktoren van de FIA"

Domenicali was duidelijk over een mogelijke terugkeer van Nelson Piquet jr. in de Formule 1. "Hij mag niet terugkeren na wat hij gedaan heeft." Ook een terugkeer van Ralf Schumacher ziet hij niet zitten. "Ik geef de voorkeur aan nieuw talent. De F1 moet niet verworden tot een wereld van nostalgie."