Ashour nieuwe nummer 1, Anjema veertiende

Ramy Ashour is de nieuwe nummer één van de wereld op de mondiale squashranglijst. Op de gisteren door de Professional Squash Association (PSA) gepubliceerde ranking bezet de Egyptenaar, die in december de twee laatste grote toernooien van het jaar in India en Saoedi-Arabië op zijn naam schreef, voor het eerst in zijn nog prille loopbaan de bovenste plek.

De 22-jarige Ashour, in 2008 al eens de beste tijdens het WK, volgt daarmee zijn landgenoot Karim Darwish op, die in een maand tijd zakte naar plaats vijf. De Engelsman Nick Matthew is de nummer twee op de wereldranglijst, voor wereldkampioen Amr Shabana (Egypte) en Gregory Gaultier (Frankrijk). De beste Nederlander is Laurens Jan Anjema die 2009 afsloot als de nummer veertien van de wereld. Dylan Bennett is de enige andere landgenoot in de top-100, hij staat 72e.

Gisteren werd ook de damesranglijst al bekend gemaakt. Natalie Grinham steeg ondanks haar zwangerschap een plaatsje en staat nu weer tweede, ruim achter Nicol David uit Maleisië. Vanessa Atkinson is de nummer elf van de wereld. Orla Noom staat veertigste, een plek voor Annelize Naudé.

Submitter:  Bron: FOK!sport