Pieters: "Dertig keer 1-0 winnen is ook genoeg"

Afgelopen weekend won PSV opnieuw een wedstrijd met het minimale verschil. Het was de achtste keer dit seizoen dat de Eindhovenaren in eigen huis met 1-0 wisten te winnen. De meeste zeges hebben hetzelfde patroon; de eerste helft vallen er geen doelpunten, de tegenstander krijgt het idee dat er iets te halen valt, maar in de slotfase maakt PSV dan alsnog het verschil.

Ola Toivonen verklaart dit tegenover FCUpdate.nl: "De tegenstander wordt in de tweede helft moe en wij hebben genoeg kwaliteit in huis om daarvan gebruik te maken." Middenvelder Otman Bakkal denkt dat ook de breedte van de selectie daarin speelt: "Wij hebben veel verschillende spelers die het verschil kunnen maken. Tegen AZ viel Ola in en scoorde hij, in andere wedstrijden was het iemand anders. Dat is onze kracht, we hebben genoeg mensen achter de hand die de wedstrijd kunnen beslissen."

Verdediger Erik Pieters vertelt dat de vele kleine overwinningen veel vertrouwen kweekt: "Als team weten we dat we niet in paniek hoeven te raken, als het lang 0-0 blijft. In de meeste wedstrijden hadden we achterin de zaken heel goed op orde en was het een kwestie van afwachten, voordat we voorin dat ene kansje kregen. Tegen AZ heb ik me ook geen zorgen gemaakt, ik wist dat het doelpunt nog kon vallen."

Dit seizoen is PSV nog altijd ongeslagen en de winst op AZ betekende alweer de achtste overwinning op rij voor de ploeg van Fred Rutten. Toch moeten ze nog altijd FC Twente met twee punten verschil boven zich dulden. De inmiddels onomstreden Pieters maakt zich geen zorgen: "Oh, maar we kijken helemaal niet naar Twente. Wij moeten gewoon zorgen dat wij onze wedstrijden winnen. Hoe, maakt niet uit. Dertig keer 1-0 is ook genoeg. Als Twente ook de rest van zijn wedstrijden wint zijn ze de terechte kampioen, maar zo ver is het nog lang niet. Op dit moment heeft het helemaal geen nut om bezig te zijn met de resultaten van FC Twente."

Ook Bakkal heeft er voldoende vertrouwen in dat zijn ploeg de Tukkers nog in gaat halen: "Als wij dit volhouden en blijven winnen, komt het voor ons vanzelf goed. Maar we zullen in april wel zien wie er bovenaan staat. In december worden de prijzen nog niet verdeeld."