Keisse naar Quick Step

Baanwielrenner Iljo Keisse heeft een contract getekend bij Quick Step. De Belg, die eerder in opspraak was gekomen door vermeend dopinggebruik, tekent een contract voor 2010, met een optie voor 2011.

De komende tijd zal Keisse zich vooral richten op het WK baanwielrennen in Kopenhagen, dat in maart wordt verreden. Daarna zal hij op de weg in actie komen, alvorens hij aan het eind van het jaar weer naar de baan zal gaan.

"Keisse is 27, waardoor hij in de belangrijkste fase van zijn carrière is beland," zei teammanger Patrick Lefevere. "Ons doel is om te leren begrijpen hoe we Keisse ook op de weg kunnen laten presteren. We denken dat hij zich ook op de weg kan verbeteren. Ook kan hij met zijn snelheid een belangrijke pion in het treintje van Tom Boonen zijn en kan hij in andere races voor zijn eigen kans gaan."

"Dit is een droom die uitkomt voor mij," zei Iljo Keisse. "Quick Step is één van de sterkste teams ter wereld en ik ken al een aantal van de renners van de ploeg. Met Wouter Weylandt train ik al regelmatig. In de komende maanden zal ik me richten op de zesdaagsen en het WK. Echter kan het best zo zijn dat ik voor het WK al enkele wedstrijden op de weg rij."

Submitter:  Bron: FOK!sport