Verstappen: "Einde A1GP nabij"

Jos Verstappen, die nog in de raceklasse gereden heeft, denkt niet dat de A1 Grand Prix nog lang bestaat. De klasse, waarin geracet wordt door landenteams, kampt met financiële problemen en daarom zijn er al diverse races afgelast.

In september liet A1GP-baas Tony Teixeira nog weten dat de financiële toekomst verzekerd zou zijn, maar dat blijkt een maand later al gebakken lucht. Verstappen vreest in zijn column voor De Telegraaf dat het niet lang zal duren of het einde wordt aangekondigd: "Waar het in de Formule 1 altijd reuring geeft, is het opvallend stil bij de A1 Grand Prix. Ik zou bijna zeggen doodse stilte nadat de eerste drie races van het nieuwe seizoen al moesten worden afgelast. Volgens mij is de A1 Grand Prix ten dode opgeschreven."

"Ik had al veel eerder verwacht dat het einde oefening voor de A1 Grand Prix zou zijn. In het eerste jaar toen ik nog voor Team Nederland uitkwam, gingen de betalingen al moeizaam en in feite bleef dat zo", aldus de Nederlandse oud-coureur. Toch heeft hij wel kritiek op de gang van zaken afgelopen seizoen: "Een grote fout is in mijn ogen gemaakt door in zee te gaan met Ferrari. Dat project is veel te duur uitgevallen. De runningkosten liepen de spuigaten uit. Ze hadden beter het vorige model wat kunnen moderniseren om daarmee door te gaan, maar dat is achteraf gepraat. Ik vind dat de A1 Grand Prix het nog lang vol gehouden heeft."

Verstappen is teleurgesteld en hoopt dat het niet het einde is, maar ziet niet veel hoop meer. "Jammer dat het zo gelopen is, want op zich heeft de serie met landenteams wel iets. Vooral in ons land was de A1 Grand Prix heel populair met de oranje wagen van Team Nederland. Het sprak de mensen aan. Ik kan me echter niet voorstellen dat de failliete A1 Grand Prix-organisatie een doorstart maakt. De aangerichte schade door afspraken met circuits niet na te komen is te groot om de A1 Grand Prix en zijn organisatie nog serieus te nemen."

Racecollega Jan Lammers wist nog wel het Racing for Holland-team te redden, maar voor A1 Team Nederland zag Lammers ook niet veel goeds meer een maand geleden.