Suárez: "Pantelic een echte teamplayer"

Luis Suárez is heel blij met de bijdrage van Marko Pantelic bij Ajax. Beide heren waren gisteren trefzeker in het duel met sc Heerenveen (5-1).

"Hij is een echte teamplayer, heeft oog voor zijn medespelers", zei Suárez, inmiddels zeventien keer trefzeker, na afloop tegen De Telegraaf. "Marko moest even wennen, maar lijkt zich nu helemaal thuis te voelen."

Suárez was niet de enige die dat gisteren vond. Ook Heerenveen-doelman Brian Vandenbussche zag het goede spel van Pantelic. "Naast Demy de Zeeuw is Pantelic hét verschil met het Ajax van vorig jaar. Hij speelt goed in dienst van het elftal, is een uitstekende spits, die niet de ster uithangt. Hij voelt perfect aan dat Luis Suárez dat is."

Wegens het feest na de WK-plaatsing met Uruguay kwam Suárez zaterdag pas terug in Amsterdam. "Ik heb de coach gebeld, gezegd dat ik fit was en kon spelen", aldus de aanvaller. "Ik heb hem beloofd dat ik er zou staan en dat heb ik - denk ik - wel waargemaakt. De president Tabaré Vazquez is een groot voetbalfan en wilde ons feliciteren met het WK. We werden op straat gehuldigd."