Van Dessel maakt belofte aan zoontje waar

Kevin van Dessel boekte zondag een persoonlijk succesje in het duel met Sparta Rotterdam. De middenvelder van VVV-Venlo tekende voor de 5-0.

Van Dessel staat niet te boek als een veelscorende speler. De laatste keer dat hij het net wist te vinden was in 2004. Destijds nog als speler van Roda JC.

"Het was zondag een hartstikke mooi moment. Hij paste precies. Volgens mij wilde Diogo Viana eerst passen op Ruben Schaken, maar toen kwam de bal plotseling mooi voor mijn voeten", blikte Van Dessel terug na afloop van de wedstrijd in Venlo.

"Ik ben eigenlijk nooit goed geweest in het vieren van een doelpunt. Ik vond het doelpunt ook zeker extra mooi, omdat mijn zoontje vandaag voor het eerst op de tribune zat. Hij zei vanmorgen nog 'Papa, vandaag wel scoren, hè'. Ik beloofde dat te doen. Dat het dan ook gebeurt, is prachtig."

Eén minuut na zijn doelpunt werd Van Dessel door trainer Jan van Dijk naar de kant gehaald. "Ik kreeg een tik op de heup en die was al wat verzuurd. Ik gaf aan dat ik nog vijf minuten wilde blijven staan. Risico's wilde ik immers niet lopen. Mijn schotkans had daarom ook geen minuut later moeten komen, haha."