Duitse politie arresteert ontsnapte crimineel

De Duitse politie heeft vandaag een van de twee criminelen gearresteerd, die donderdag uit een gevangenis in Aken ontsnapten. Het gaat om de 50-jarige Michal Heckhoff, die onder meer vastzat voor moord.

Heckhoff werd aangehouden in Mülheim an der Ruhr, iets ten westen van Essen. Omstanders hadden de vluchtauto van de criminelen zien staan en de politie gewaarschuwd. Peter Paul Michalski (46) is nog op de vlucht, aldus de politie.

De politie had het publiek opgeroepen om uit te kijken naar de vluchtauto, maar geen actie te ondernemen tegen het "gewelddadige en meedogenloze" duo. De vluchtauto was gisteren gestolen van een ouder echtpaar uit Essen. Heckhoff en Michalski zouden het stel urenlang hebben laten rondrijden, voordat ze uit de auto gezet werden.

De criminelen kregen bij hun ontsnapping hoogstwaarschijnlijk hulp van binnenuit. De politie arresteerde eergisteren een 40-jarige gevangenismedewerker, die het duo naar buiten zou hebben geloodst en ze van dienstwapens met munitie zou hebben voorzien.
Submitter:  Bron: ANP