Erg bloederige animatieserie voor game Dante's Inferno

Het lijkt de nieuwe hype te worden in de gamesindustrie: games opleuken met niet een bioscoopfilm, maar een animatiefilm, liefst in Japanse stijl. Eerder kreeg Dead Space al een prequel in animatievorm en er is een aantal studio's bezig met hun visie van het Halo-universum. Over een paar maanden komt daar nog een titel bij: Dante's Inferno, naar de gelijknamige game van Visceral Games en Electronic Arts. Zes vooraanstaande regisseurs, wie wordt ons in de trailer niet gemeld, geven daarin hun visie op de negen cirkels van de hell en Dante's queeste.

De films en games zijn geïnspireerd door het middeleeuwse gedicht La Divina Commedia van Dante Alighieri, geschreven aan het begin van de 14e eeuw. Het is een beschouwing van het hiernamaals van de katholieke kerk waarin de hell bestaat uit negen cirkels. De eerste vijf cirkels zijn voor de zelfzuchtige zonden, de zesde en zevende voor de gewelddadige zonden en de achtste en negende voor de verraderlijke zonden.
De game en animatie draaien om Dante die zijn vrouw op een bepaald moment dood aantreft en ziet hoe de dood haar meesleurt naar de hel. Hij probeert haar te redden en te leiden naar het paradijs. Dit gaat uiteraard niet zonder flink wat bloedvergieten, zoals je in onderstaande trailer goed kunt zien.