Balloon Boy: How Many $$$ Can You Waste?

Het zal velen van jullie waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Het gesprek van gisteren bij de koffie-automaat, op het schoolplein en tijdens het avondeten: Balloon boy! Het verhaal van een klein jongetje die heel Amerika in rep en roer wist te krijgen en daardoor maar weer eens bevestigde hoe ontzettend vreemd dat land wel niet is. Twee dagen na zijn grote avontuur heeft de jongen al zijn eigen game.

Voor de mensen die onder een steen hebben geleefd nog maar eens kort het verhaal. Een gezin heeft naast het huis een luchtballon staan dat gebruikt wordt door de vader om onderzoek te doen naar het weer. Op één of andere manier weet de ballon los te komen en gaat ervandoor met kleine zes jaar oude Falcon Heene erin. Althans, dat was wat heel Amerika veronderstelde. Politie, brandweer, ambulance en nieuws-helikopters van alle nieuws-zenders in Amerika achtervolgden de ballon die honderden meters boven de grond zweefde. Na een lange achtervolging landde de ballon maar werd het jongetje niet aangetroffen. Door alle commotie, en zijn schreeuwende vader, had de jongen zich op zolder verstopt en heeft hij nooit in de ballon gezeten.

Het jongetje heeft nu een eigen flash-game gekregen.De game is hier te spelen en is gemaakt door Immad Akhund, Jude Gomila en James Smith. Bovenaan de website staat toepasselijk de slogan 'How Many $$$ of Tax Payer Money Can You Waste?' want doel van het spel is om de jongen zo lang mogelijk in de lucht te houden en dus zoveel mogelijk geld te verspillen. In de game zelf moet je meeuwen ontwijken en regenbogen verzamelen.