Engelaar: "Bij PSV in beeld komen voor Oranje"

Orlando Engelaar hakte maandagmiddag de knoop door: de 29-jarige middenvelder speelt het komende seizoen voor PSV. Financieel aantrekkelijke aanbiedingen van Panathinaikos en een club uit Engeland liet Engelaar links liggen. In Eindhoven wil de lange middenvelder zich weer in de kijker spelen van bondscoach Bert van Marwijk.

"Het was geen gemakkelijke keuze, ik heb best wel even getwijfeld, maar ik denk dat ik in Nederland sneller in beeld kom bij bondscoach Bert van Marwijk," tekende De Telegraaf op uit de mond van Engelaar. "Vrijdagavond heb ik Henk ten Cate laten weten dat Panathinaikos niet mijn voorkeur had, maandagochtend heb ik besloten voor PSV te kiezen."

In zijn beslissing om voor PSV te kiezen was een belangrijke rol weggelegd voor Ibrahim Afellay. Engelaar, die Afellay kent van het Nederlands elftal, zocht contact met de aanvallende middenvelder. "Ik heb Ibi gevraagd of er sprake was van een vertrek bij PSV. Hij maakte me duidelijk dat dit momenteel absoluut niet speelt en die mededeling bracht me weer een stapje dichter bij PSV," vertelt Engelaar hierover. "Ik vind Ibi een fantastische speler, iemand die enorm belangrijk is voor PSV."

Oranje wordt het komende seizoen dus het doel van Engelaar, die inmiddels alweer een tijdje uit de picture is verdwenen bij Van Marwijk. "Ik wil zó ontzettend graag naar het WK in Zuid-Afrika. Bij PSV zie ik de beste mogelijkheden om me door middel van goede prestaties weer in beeld te knokken," aldus de middenvelder, die bij PSV voor de derde keer op rij gaat samenwerken met hoofdtrainer Fred Rutten.

De nieuwe oefenmeester zal het ondertussen zeker niet bij Engelaar laten wat betreft aankopen. Luke Wilkshire van Dinamo Moskou werd gepolst door Rutten, maar bleek financieel niet haalbaar, aldus het AD. Rutten en Wilkshire kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij FC Twente.