Twente niet akkoord met Ajax-bod Elia

Ajax heeft weer een bod uitgebracht op Eljero Elia. De Amsterdamse club bood woensdag zo'n acht miljoen euro voor de aanvaller van FC Twente. De Tukkers zijn niet akkoord gegaan met het openingsbod.

In de winterstop trachtte Ajax ook al Elia binnen te halen. Ook toen was het bod acht miljoen euro. Voorzitter Joop Munsterman van Twente zei toen dat hij Elia voorlopig nog niet wilde laten vertrekken en bood hij de vleugelaanvaller een contractverlenging aan. Elia tekende en beloofde het seizoen af te maken in Enschede. Munsterman beloofde toen dat hij mee zou werken aan een transfer deze zomer.

In het vernieuwde contract, dat doorloopt tot 2013, van Elia werd een flink geldbedrag opgenomen mocht de speler toch bij Twente blijven. Wanneer Elia bij Twente zou blijven, wordt hij de best betaalde speler bij de nummer twee uit de Eredivisie.

Elia heeft wel oren naar een overgang naar Ajax. Een transfer naar Hamburger SV leek eerder uitkomst te bieden, maar toen was Martin Jol daar nog trainer. Nu Jol is aangesteld als trainer van Ajax lijkt Elia de trainer te willen volgen.