[F2] Palmer tevreden na eerste weekend

Organisator Jonathan Palmer zegt trots te zijn op herintroductie van de Formule 2 afgelopen weekend. De Brit kreeg de afgelopen tijd veel kritiek naar zijn hoofd geslingerd over onder andere het zwakke deelnemersveld, maar de critici werden gelogenstraft.

Dat de Formule 2 weer op de racekalender staat is te danken aan de FIA dat vorig jaar een raceklasse op wilde zetten met gelijkwaardige raceauto's en waar talent nog echt telt. Palmer met zijn bedrijf MotorSport Vision wist de tender van de FIA te winnen en benaderde het Formule 1-team van Williams voor het ontwerp en de levering van de auto's. Dit Britse merk wist het voor elkaar te krijgen dat er 24 auto's op de grid stonden en dat ze ook betrouwbaar waren.

Robert Wickens was de grote man dit weekend, maar de ogen waren ook gericht op enkele talenten die verrassend goed presteerden. "Dit weekend was zo belangrijk. Niet alleen voor ons bij MotorSport Vision, maar ook voor de autosport in het algemeen. Ik ben erg trots op mijn team en iedereen die erbij betrokken was dit waar te maken. We zijn erg blij om Williams als partner te hebben. De prestaties waren sterk, maar we willen het nog beter maken. De rest van het jaar zullen we de auto en banden blijven ontwikkelen," zei een trotse Palmer die de raceklasse na 25 jaar weer nieuw leven inblies.