Van Veldhoven: "Laat ze maar komen"

Harm van Veldhoven wist zondagmiddag niet wat hem overkwam. Roda JC stond op een comfortabele 3-1-voorsprong tegen Feyenoord, maar zag dat de thuisploeg een strafschop kreeg. Pa-Madou Kah zou, tijdens een luchtduel met Kevin Hofland, hands hebben gemaakt.

"Maar het was toch echt een witte hand, hoor, en hij was niet van God, maar van Hofland," aldus Van Veldhoven, die hiermee naar de legendarische handsbal van Diego Maradona refereerde. "Ik dacht: dit kan toch niet waar zijn? We hebben dit seizoen al zoveel pech met de arbitrage gehad. Na die tweede treffer sloeg bij ons de onrust en de paniek toe. Gelukkig konden we de voorsprong vasthouden."

In de slotfase van het duel werd Van Veldhoven door arbiter Kevin Blom naar de tribune verwezen. "Ik had klootzak geroepen naar mijn Feyenoord-collega Vlemmings. Dat was een fout van mij, maar geen drama. Ik heb in mijn carrière wel ergere dingen geroepen. Het was ook een gevolg van de opgebouwde spanning in de wedstrijd."

Toch voelde de trainer van de club uit Kerkrade zich ijzersterk, nadat de wedstrijd was afgelopen. "Laat de ploegen nu maar komen in de nacompetitie. We zijn zeer gelukkig dat we op deze manier rechtstreekse degradatie hebben afgewend. Nu gaan we ook door. Mentaal kunnen we na deze zege tegen Feyenoord niet meer kapot. Tot volgend seizoen in De Kuip."

Het duel tussen Feyenoord en Roda JC eindigde uiteindelijk in een 3-2-overwinning voor de Limburgers.