Buemi blij, Bourdais: "Het was te gevaarlijk"

Sébastien Bourdais is van mening dat de race in China niet door had moeten gaan. De Fransman vond de weersomstandigheden in Shanghai veel te gevaarlijk. Hij eindigde op een elfde plaats. Sébastien Buemi eiste het laatste puntje voor zich op.

Bourdais: "Ik vind eigenlijk dat we niet hadden moeten racen, met al dat water op de baan. De wagens hebben dit jaar veel minder neerwaartse druk en dat maakt het erg moeilijk om de auto's nog op de baan te houden als het regent. Ik had wel vijftien tot twintig keer kunnen spinnen en de crash van Sutil toonde aan hoe gevaarlijk het was. Het enige positieve was dat het een leuke race was voor de toeschouwers."

Sébastien Buemi is erg blij dat hij opnieuw punten weet te scoren. "Ik ben erg blij. Dankzij het fantastische werk van het team heb ik weer een puntje kunnen scoren", zei Buemi "Het is geweldig dat ik in twee van de drie races nu punten heb kunnen scoren. Het hadden misschien nog wel meer punten kunnen zijn, maar hier ben ik ook tevreden mee. In de beginfase van de race was ik erg snel. Ik kon Kimi Räikkönen en Lewis Hamilton inhalen. Daarna werd het wat moeilijker."

Buemi had ook nog een aanvaring met Vettel "Ik had hem niet gezien. Ik probeerde nog naar rechts uit te wijken, maar ik kon een botsing niet meer voorkomen. Ik moest daarna een nieuwe voorvleugel halen. Ik ben erg blij dat ik de race van Vettel niet heb verpest."

Submitter:  Bron: FOK!sport