Schaars: "Keiharde lessen"

Aanvoerder Stijn Schaars was gisteravond één van de mindere spelers bij AZ, dat verzuimde de titel in de wacht te slepen. Vitesse won met 1-2.

"Dit is heel raar", begon Schaars tegenover Eredivisie Live. "We komen 1-0 voor en dan denk je - met ons voetbal - dat het wel 1-0 zou blijven en dan 2-0 of 3-0 word."

"In de tweede helft spelen we gewoon niet goed en valt er weer een bal binnen. We horen nog wel dat Twente achter staat, maar dit hebben we eigenlijk over onszelf afgeroepen."

"We hadden gewoon met iedereen een feest willen vieren. Een gelijkspel bleek genoeg, maar we hebben zelfs verloren. Nou moeten we maar naar PSV-Ajax gaan zitten te kijken met de groep. Als Ajax wint zullen we door moeten."

"Dit is gewoon jammer, een domper. Het is niet anders. Keiharde lessen die we tot ons moeten nemen, want dit is wel heel bizar. Echt ongelofelijk. Dit scenario bedenk je niet", was Schaars vol ongeloof. "Het ziet er nog steeds goed uit. Alleen het is ontiegelijk jammer dat wij dit feest niet kunnen gaan vieren."