Rosberg: "Niet te vroeg juichen"

Nico Rosberg kent een uitstekende start van het Formule 1-weekend in Australië. De coureur van Williams was in de eerste twee vrije traingen de snelste. Zijn ploeggenoot, Kazuki Nakajima, werd in de eerste sessie zelfs tweede.

Toch durft Rosberg zich nog niet over de kwalificatie en de race uit te spreken. "Het was een positieve dag. We gingen zeker beter dan ik had verwacht, wat natuurlijk erg prettig is. Hoe goed we echt zijn moet nog blijken, maar we zijn duidelijk verbeterd sinds vorig jaar."

Voorafgaand aan het openingsweekend van de Formule 1 liet Rosberg weten graag punten te willen pakken. De huidige vorm van Williams komt dan ook als een verrassing. "Ja, dat is wel een beetje een verrassing. We deden het vandaag goed, maar mijn doel blijft hetzelfde, want we weten niet met welke brandstofhoeveelheden de concurrentie heeft gereden, hoewel wij ook niet bepaald op onze laatste druppels reden. We hebben nog wel wat over, maar het zal zeker interessant worden, morgen."

Rosberg eindigde met de woorden: "Het was leuk voor het team om twee keer bovenaan te finishen en we hebben niets anders dan anders gedaan. We hebben dus een prima stap voorwaarts gezet, maar ik kan niet zeggen hoe groot die stap precies is. Ik denk echter wel dat we ons prima gaan vermaken in de eerste paar races van het seizoen."