Taylor dolblij met zege op Van Barneveld

Phil Taylor kon zijn geluk gisteravond niet op. De Brit was in de Premier League Darts-wedstrijd tegen Raymond van Barneveld veel te sterk en rolde de Nederlander met duidelijke cijfers (8-2) op.

"Ik ben absoluut in de zevende hemel. Ik kan niet gelukkiger zijn," liet Taylor in een reactie weten. De darter gaf Barney in een eenzijdige partij een masterclass darts. The Power scoorde een gemiddelde van 102 punten per drie pijlen. In het begin van de wedstrijd kreeg de Nederlander nog wel zeven darts op dubbel zestien, maar raakte deze niet. Uiteindelijk kreeg de Hagenaar de rekening gepresenteerd.

"Wedstrijden tegen Raymond zijn altijd enigszins speciaal," blikte Taylor terug. "Hij is wel een van die gasten die wanneer het even niet loopt, snel zijn hoofd laat hangen. Maar ik wilde hem geen enkele kans geven."

Toch bleef Taylor ook lovend over het spel van Van Barneveld. "Wanneer jezelf niet in je spel zit, dan is Raymond iemand die meestal meteen profiteert. Hij is een geweldige speler en hij wordt nog altijd beter en beter."