Dembélé mogelijk langer bij AZ

Louis van Gaal kan voorlopig opgelucht adem halen. Moussa Dembélé, één van de smaakmakers bij AZ, heeft gezegd langer bij AZ te willen blijven. De Belgische aanvaller stond de laatste tijd in de belangstelling van diverse clubs, maar wil nu graag in Nederland blijven.

"Als er een interessante aanbieding komt, wil ik die in overweging nemen. Ik zal hoe dan ook beslissen op mijn gevoel. Het hoeft daarom niet Manchester United of een andere grote naam te zijn. Maar ik heb helemaal niet de indruk dat ik nu het ijzer moet smeden terwijl het heet is. Waarom zou ik weggaan als we straks misschien de Champions League mogen spelen? Het zou in ieder geval de kans dat ik in Alkmaar blijf een stuk groter maken. Als speler zit je dan in een luxepositie", liet Dembélé in een reactie weten.

Nog niet zo lang geleden gingen er geruchten dat Arsenal vijf miljoen euro over zou hebben voor de diensten van de Belg. "Eerst dacht ik: Arsenal, wat leuk. Maar toen ik het bedrag hoorde, reageerde ik helemaal anders. Destijds ben ik voor vijf miljoen van Willem II naar AZ gegaan. Dit is dus een grap," liet hij weten.