Nederland op achterstand in Davis Cup

Jesse Huta Galung heeft Oranje in Buenos Aires, tijdens het Daviscupduel met Argentinië, geen vliegende start kunnen geven. De 23-jarige Haarlemmer was in het eerste treffen met de Zuid-Amerikanen nét een maatje te klein voor Juan Ignacio Chela.

In een enerverend duel wist de Argentijn zich, op diens geliefde gravel, na vijf sets te ontdoen van onze landgenoot: 6-2, 2-6, 6-2, 6-7 en 6-2. Daarmee kijken de Nederlandse tennissers bij diens terugkeer in de wereldgroep van de Davis Cup tegen een 1-0 achterstand aan.

Waar vooraf gevreesd werd voor een walk-over tegen de verliezend finalist van vorig jaar, bleek dat in de praktijk allerminst gegrond. Het eerste duel ging namelijk gelijk op en ook toen Chela zich in set vier van 1-3 naar 3-3 terugknokte, bleef Huta Galung vechten voor een goed resultaat. Hij kwam met 5-6, 0-30 achter, dwong een tiebreak af en sleepte er uiteindelijk toch nog een vijfde set uit.

Meer zat er echter niet in, want de Argentijnse nummer 159 van de wereld wist in het vijfde bedrijf al in de eerste servicegame van onze landgenoot door diens opslag te breaken. Huta Galung kreeg op 2-3 nog wel één breakpoint om de zaak recht te zetten, maar Chela wist met een ace orde op zaken te stellen, waarna hij het duel via twee lovegames besliste.

Later vandaag speelt Thiemo de Bakker tegen Juan Monaco.

Submitter:  Bron: NOS-TT