Vertrek Van Stee kost meer dan verwacht

Het vertrek van Henk van Stee lijkt De Graafschap meer geld te gaan kosten dan vooraf verwacht. Vanwege een slordig contract moet de club Van Stee ook voor volgend seizoen betalen.

De Graafschap was in de veronderstelling dat in het contract een wederzijdse optie tot opzegging voor komend seizoen was, maar nu blijkt dat die optie alleen bij Van Stee lag. De fout lijkt gemaakt te zijn door Han Berger, tot voor kort directeur van De Graafschap. "Han Berger moet een black-out hebben gehad", zegt voorzitter Sietze Veen in de Gelderlander. "Ik ben er altijd vanuit gegaan dat er een wederzijdse optie in het contract zat. Maar dat was niet zo en dat heeft vervelende gevolgen voor ons. Het is een slip of the pen van de directie geweest. Berger heeft dat contract opgesteld en alleen zijn handtekening en die van Van Stee staan er onder. Normaal had ook de handtekening van directielid Henk Bloemers er onder moeten staan, maar dat is niet gebeurd."

De voorzitter denkt te weten hoe de fout is ontstaan. "Het is raar, want anders was Han altijd een goede en nauwkeurige onderhandelaar. Het is, denk ik, in alle hectiek gebeurd. We waren bezig om Edward Sturing als hoofdtrainer te halen, maar die haakte om plausibele redenen af. Daarna moest alles snel geregeld worden."

Van Stee is niet akkoord gegaan met de voorgestelde afhandeling van De Graafschap en heeft daarom een arbitragezaak aangespannen. Zolang de afwikkeling van het contract niet is afgerond kan de Doetinchemse club geen vervanger aanstellen, daarom heeft voormalig assistent-trainer Darije Kalezic voorlopig de leiding. De Zwitser maakte vanavond geen best debuut, hij verloor van mede-degradatiekandidaat Roda JC met 3-1.