Gerets: "Nooit waardering voor Ajax gehad"

Olympique Marseille-trainer Eric Gerets laat er geen gras over groeien: hij mag Ajax niet. De Belg treft de Amsterdammers in de achtste finales van de UEFA Cup.

Doordat Marseille donderdag na strafschoppen met FC Twente afrekende en Ajax het Italiaanse Fiorentina wist te beteugelen, treffen de Franse en de Nederlandse topclubs elkaar. "Ajax is een club die ik niet in mijn hart draag", zegt Gerets tegen het persbureau AP. "Toen ik nog bij PSV was, was Ajax echt dé vijand."

"Ik heb nooit waardering gehad voor die club. En ze hebben nooit veel van me gehouden in Amsterdam. Ik vermoed dat ik er de eregast zal zijn", klinkt het cynisch uit Gerets' mond.

"Maar eigenlijk heb ik goede herinneringen aan Ajax, want ik heb ze al heel vaak in mijn carrière verslagen." Over trainer Marco Van Basten is Gerets positiever: "Ah, hij, dat is een heel ander verhaal. Een goede vent, en hij is geen domoor. Hij is een buitengewone coach. Bovendien was hij een van de beste aanvallers van zijn tijdperk. Respect!"

Op 12 en 18 maart speelt Marseille tegen Ajax. Gerets is wel nog op de hoogte van hoe Ajax speelt. "Het 4-3-3 systeem van die club lijkt erg sterk op dat van Twente."