De Graafschap niet akkoord met schikkingsvoorstel

De Graafschap gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de KNVB in verband met de supporter die begin deze maand in de thuiswedstrijd tegen PSV de grensrechter omver duwde. De aanklager betaald voetbal deed een schikkingsvoorstel van één competitie- of bekerwedstrijd zonder publieken een boete van 5.000 euro.

In een verklaring zei De Graafschap: "Voor de clubleiding staat een dergelijke hoge straf niet in verhouding, aangezien De Graafschap iedere thuiswedstrijd een maximale inspanning levert om dergelijke incidenten te voorkomen. Het verleden wijst ook uit dat zich incidenten van deze aard nooit eerder hebben voorgedaan op Stadion De Vijverberg”.

Overigens klopt dat laatste niet. Op 15 mei 2008, nadat De Graafschap zich in de wedstrijd tegen FC Zwolle had verzekerd van lijfsbehoud in de eredivisie, bestormden supporters massaal het veld van De Vijverberg. „De aanklager heeft bij de behandeling van de zaak rekening gehouden met de strafkaart. En daarop staat dus wel al iets vermeld," aldus een woordvoerder van de KNVB.

De zaak zal nu worden voorgelegd aan de tuchtcommissie.